vineri, 22 ianuarie 2016

De ce să nu iei autobuzul turistic în Verona


Verona este un oraș care are multe lucruri să-ți arate, dar mergi pe jos! Nu lua autobuzul turistic pentru că o să dai banii degeaba! Noi am făcut-o!

Ne-am urcat și-am așteptat cuminței să pornească autobuzul. Nici n-am parcurs 500 de metri, c-a trebuit să coborâm pentru primul obiectiv turistic. Ne-am dat liniștiți jos, am vizitat ce era de vizitat și-am hotărât să mai facem o călătorie cu acest minunat autobuz. Ne-am dus frumușel în stație și-am așteptat. Și-am tot așteptat vreo 50 de minute, timp prețios pentru noi care aveam 3 zile la dispoziție să vedem tot. La sosirea lui, altă surpriză ne aștepta. Era plin. Trebuia să îl așteptăm pe următorul.


Timpul nostru era limitat așa că nici nu aveam de ales. Am decis să întrebăm și-am scos cartea magică: GHIDUL TURISTIC. Într-o italiană derutantă am reușit să-ntreb de-al doilea obiectiv. La această scurtă abordare a unui localnic, ce să vezi? Am aflat cu stupoare că era la 5 minute de locul în care ne aflam. De fapt, toate erau foarte aproape de noi. La botul calului. Așa c-am pierdut mai mult timp cu urcatul și coborâtul din autobuz.

De ce să nu iei niciodată autobuzul turistic în Verona?
Pentru că pierzi bani mulți și timp prețios. Mergi pe jos, viziteză, bea o cafea, mănâncă o pizza și vizitează din nou! Ăsta este sfatul meu! 

Verona este minunată! 


Un comentariu: