duminică, 17 ianuarie 2016

Ce-ai face dacă ai ști că nu poți da greș?

Uită de tine și aruncă-te într-o activitate care se situează dincolo de lumesc. Pornește în căutarea ta, înăuntrul tău. Caută-te în gândurile către ceilalți, în ceva ce nu vrei să dezvălui, în ce există pentru tine. Vei fi uimit să afli că nu știi totul despre tine.

Creează și asta îți va da avântul de care ai nevoie. Scrie dacă simți că-ți explodează creierul de la atâtea idei sau gânduri care nu se mai opresc. Dă-ți șansa să ieși din rolul pe care îl ai în societate. Ai nevoie să uiți de tine pentru o vreme și să scormonești idei vechi. Îndrăznește să faci ceea ce crezi că nu poți să faci. Insistă, chiar dacă e greu!

Până la urmă, de ce nu? Că totu-i trecător, iar lumea are nevoie de creația ta! Fii liber și pornește de la experiențele tale de viață. Mobilizează-ți entuziasmul și declară-ți intențiile. Nu inventezi roata, asta e clar, dar îți hrănești sufletul dacă faci ceva cu placere. Nu aștepta până când ești stabil financiar ca să îți hrănești pasiunea. Ea nu are nevoie de bani. Ea are nevoie de tine să fii acolo, să o ajuți să se împlinească, practic, să te împlinești pe tine prin ea. E simplu. În spatele oricărei idei ești tu. Suntem suma gândurilor noastre.

Nu trebuie să ai doar o pasiune pe care să o dezvolți. Nici nu ai cum să ai o pasiune clară. Poți avea mai multe pasiuni pe care să le schimbi odată cu vârsta și tocmai din cauza asta să ți se pară totul confuz, ca și cum nu ți-ai găsi locul. Procesul de creație necesită timp și nu apare ca un șir lung cu început și sfârșit. Atunci când creezi, lucrurile se schimbă. Îți vin idei, se conturează, se dezvoltă și n-ai cum să le cunoști finalul. Ideile creative vin din curiozitatea de a descoperi lumea, dar nu le căuta, lasă-le să vină! Ele vin sub forma unei imagini, a unui gând, unui cuvânt, unui miros, a unei stări de moment, ceva ce-ți captează atenția chiar și pentru o clipă. Totul depinde de deschiderea pe care o ai ca să primești lucruri în viața ta.

Tu ce ai face dacă ai ști că nu poți da greș?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu